Reactie de Graafschap op vragen Anhangersraod

Naar aanleiding van het stadionverbod voor één van de leidende heren van de BT, heeft de Anhangersraod de Graafschap om een reactie gevraagd. Hieronder de reactie van de club:

 

 

"Beste Geert-Jan,

Wij hebben jouw mail in goede orde ontvangen. Wij vragen ons wel af of dit een mail is vanuit de hele Anhangersraod en conform de vastgelegde taken inzake het geven van gevraagd en ongevraagd advies. Dit lijkt meer op het ter verantwoording roepen van de directie (dagelijks bestuur). Desalniettemin onderstaand onze reactie.

Wij kunnen het volgende melden over de kwestie. Naar aanleiding van een incident bij de wedstrijd Telstar – De Graafschap, waarbij een supporter van De Graafschap betrokken is geweest, is het voorval samen met een aantal verklaringen van onder andere de politie gemeld bij de KNVB. Alle BVO’s hanteren een meldplicht bij de KNVB en dit incident betrof een reguliere melding.

De KNVB beslist over de hoogte van de strafmaat n.a.v. de getuigenverklaringen en de melding in het Voetbal Volg Systeem die wordt ingediend door de politie.

De Graafschap kan een stadionverbod dat is uitgesproken door de KNVB niet meer beïnvloeden.

Het gaat in deze zaak om een strafbaar feit en daarop zijn privacyregels van toepassing. Daar hebben wij in onze communicatie ook mee te maken.

Het neemt niet weg dat een dergelijk incident heel spijtig is en dat De Graafschap het betreurt.

Met vriendelijke groeten,
Dagelijks bestuur Betaald voetbal De Graafschap B.V."

 

 

* email verzonden door de Anhangersraod op 08-04:

Goede avond Henk,

Namens de Anhangersraod stuur ik je deze bezorgde email.
Aangezien het mij op dit moment niet duidelijk is wie ik voor een geval "stadionverbod" moet benaderen, doe ik het via jou.
Mocht het niet onder jouw huidige verantwoordelijkheden vallen, dan verzoek ik je dit door te zetten aan de betreffende persoon (met mij in kopie).

Zojuist heb ik de brief gelezen zoals deze aan **** is verstuurd. Een stadionverbod, ingaande morgen t/m 9 april 2017 voor vermeend "voetbal gerelateerd wangedrag" en "eenzijdige mishandeling" tegen een steward.
Buiten het feit dat dit een enorm lange straf is, twijfelen wij ook de rechtmatigheid van dit geheel, op basis van de ons op dit moment beschikbare gegevens uiteraard.

Zoals je ongetwijfeld weet, was een groot aantal supporters aanwezig in Velsen, waaronder een aantal Anhangersraod-leden. Wij hebben allemaal meegemaakt wat er zich voor de tribune afspeelde en mede daarom zitten wij met een aantal vragen, die ons ook door andere supporters via diverse kanalen worden gesteld.

- Wat is de lezing van de Graafschap over dit geval, wat is er gebeurd?
- Wie (Telstar of de Graafschap) heeft het betreffende incident gemeld en waarom heeft zij dat gedaan?
- Aan de hand van welke kaders is bepaald dat er "wangedrag" heeft plaatsgevonden?
- Had dit eventuele geschil niet anders kunnen worden opgelost?

Vooral vanwege de opnieuw oplaaiende negatieve publiciteit voor de club rond dit (in de ogen van veel supporters onterechte) stadionverbod vragen wij als AR ons dit af.
Wij doen ons uiterste best om de sfeer, de publiciteit en de beleving rondom de club en de supporters te verbeteren en dan helpt een dergelijke situatie niet.

Verneem graag op korte termijn van je,

Hartelijke groet,

Geert-Jan Kettelarij
secretaris Anhangersraod

nieuws archief

Ik wil me ook sterk maken
voor De Graafschap!

Meld mij aan!

Wij willen je in ieder geval bedanken voor de steun aan jouw club!

Wim van de Louw Rene Bot Ferry Nahon

Bekijk alle leden

© 2023 Anhangersraod|Ontwerp & Realisatie:   HomeLedenNieuwsOver onsContact